Росія зробить туризм у Криму ще більш збитковим - Джемілєв

Читать на русском

Колишній лідер Меджлісу кримськотатарського народу та народний депутат України Мустафа Джемілєв вважає, що туристична сфера Криму у складі Російської Федерації не зможе окупити сама себе.

Про це Джемілєв заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

«Я думаю, вони планують бути з Кримом, як за радянської влади – за путівкою. Тобто Крим себе не окуповуватиме. Будуть якісь пільгові путівки, як за радянської влади було», - припустив політик.

Він також підкреслив, що автономна республіка була дотаційною і у складі України, адже значна частина зароблених підприємствами півострова коштів «осідала у кишенях князьків». Однак тепер ситуація стане ще гіршою. Крім того, цього року кримчани можуть розраховувати лише на російських туристів, оскільки дістатися туди тепер напростіше авіатранспортом з Москви: «Як можна їхати у Крим, якщо дорога туди фактично лише через Москву? Виходить, що розрахунок – лише на російських туристів».

Раніше «Слово і Діло» вже писало про складнощі, які викликала в українських транспортників анексія Криму Росією.

Одразу після кримського «референдуму» 16 березня російські ЗМІ поширили інформацію про те, що в розвиток туризму на півострові вже збираються інвестувати чеченські бізнесмени.

«Слово і Діло» зафіксувало всього 5 обіцянок правозахисника та одного з лідерів кримських татар Мустафи Джемілєва. З них він виконав одну, а ще 3, зокрема, обіцянка, що Меджліс не припинятиме свою діяльність — нині виконуються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: