Відповідальність мерів обласних центрів північного регіону (Рівне, Житомир, Чернігів, Суми)

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло» продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Попередній випуск було присвячено Голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову. Сьогодні наші аналітики оцінили ефективність роботи міських голів обласних центрів північної України – Рівного, Житомира, Чернігова, Сум.

Відповідальність В. Хомка, В. Дебоя, О. Соколова, Г. Мінаєва визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 7 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, культурно-розважальна, виробнича);

- дошкільна та середня освіта;

- будівництво і житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- благоустрій.

Результати дослідження показують, що рівень виконання обіцянок представленими персонами приблизно однаковий, за виключенням мера Житомира В. Дебоя, який не отримав переваги за жодним напрямком діяльності та в цілому відстає від своїх колег майже на 10%. Примітно, що дехто з міських очільників поки що взагалі не приділив увагу окремим сферам. Так, не реалізували обіцянки щодо ремонту та будівництва доріг мери Житомира (В. Дебой) та Чернігова (О. Соколов), при цьому останній разом із керманичем сусідніх Сум (Г. Мінаєвим) оминув і тему розвитку складових виробничої, спортивної та культурно-розважальної інфраструктури. Однак, на відміну від інших, тільки йому вдалося перейнятися питаннями дошкільної та середньої освіти.

Наступний випуск інфографічних матеріалів проекту «Слово і діло» буде присвячено аналізу ефективності роботи мерів міст центральної України – Черкас, Вінниці, Полтави та Кіровограда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: