Нетаньяху розповів про місцезнаходження столиці Палестини за планом Трампа

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що запропонована США угода століття передбачає розташування столиці Палестини в місті Абу-Діс, за огорожею Єрусалима.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що запропонована США «угода століття» передбачає розташування столиці Палестини в місті Абу-Діс, «за огорожею» Єрусалима.

Про це повідомляє Reuters у вівторок, 28 січня.

Видання зазначає, що 2 лютого прем'єр Ізраїлю запропонує кабінету міністрів поширити суверенітет країни на долину Йордану, поселення Західного берега. Крім того, представник Нетаньяху заявив, що ізраїльський прем'єр вилетить до Москви в середу, 29 січня, щоб проінформувати президента Росії Володимира Путіна про пропозиції.

Раніше 28 січня президент США Дональд Трамп оголосив умови «угоди століття» щодо палестино-ізраїльського врегулювання, згідно з якою передбачається створення двох держав.

На своїй сторінці в Twitter американський лідер опублікував карту нових кордонів Ізраїлю та Палестини, запропонованих в рамках «угоди століття».

Розробка «угоди століття» почалася ще в 2017 році, проте до минулого року ніяких подробиць відомо не було. У червні 2019 року США оприлюднили економічну частину «угоди», що отримала назву «Від світу до процвітання», щодо існування розвитку Палестини. У ній передбачається зниження бідності в два рази за 10 років, подвоєння ВВП і залучення в її економіку $ 50 млрд.

Відносини між Палестиною та Ізраїлем загострилися в травні 2018 року, після того як США перенесли своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму, який Ізраїль вважає своєю неподільною столицею, в той час як Палестина претендує на східну частину міста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: