Рада має намір встановити мито на тютюн для нагріву

Читать на русском
Нардепи підтримали за основу законопроект, який передбачає встановлення мита на тютюн для нагрівання на рівні 1,8 євро за 1 кг.

Нардепи підтримали за основу законопроект № 1209-1, який передбачає встановлення мита на тютюн для нагрівання на рівні 1,8 євро за 1 кг.

Про це повідомляє сайт ВР у вівторок, 3 грудня. За документ проголосували 250 нардепів.

Відзначимо, автор законопроекту, нардеп від «Слуги народу» Олексій Ковальов написав заяву про відкликання документу. Однак Верховна рада вирішила розглядати саме цю редакцію проєкту.

Погоджувальна рада: за що фракції та група готові голосувати 3-6 грудняВерховна рада розгляне цього тижня законопроект про Держбюро розслідувань і проведе слухання щодо ринку землі.

У законі «Про митний тариф України» встановлюється ставка мита на рівні 1,8 євро за 1 кг бездимного тютюну для нагрівання (йому присвоюється новий код УКТЗЕД).

Згідно із законопроектом не потрібна буде ліцензія на право зберігання пального компанією, в якої загальна місткість ємностей не перевищує 200 літрів, якщо паливо не продають у місцях роздрібної торгівлі.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або пальним додатково вказуються фіскальні номери програмних реєстраторів розрахункових операцій. Ці ж номера вказуються в додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або пальним.

Пропонується вдвічі збільшити штраф для банків, які виплачують зарплату за дорученням роботодавця, але не нараховують єдиний внесок з відповідних сум. Якщо зараз штраф накладається в розмірі суми єдиного внеску, то законом пропонується подвоїти суму.

Законопроект зобов'язує особу, яка претендує на держпідтримку, повідомити Податкову про всіх пов'язаних з нею осіб, які протягом бюджетного року отримують держдотацію, а також про зміни в цих осіб.

Документ надає повноваження Кабміну визначити порядок відрахування до держбюджету частини чистого прибутку господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, та господарськими товариствами, 50% акцій яких перебуває у статутних капіталах господарських товариств, частка держави яких становить 100%.

Рада має намір зобов'язати державні унітарні підприємства та їхні об'єднання подавати до контролюючого органу розрахунок частини чистого прибутку, дивідендів на державну частку. У Податковому кодексі пропишуть, хто контролюватиме виконання цього.

У законі «Про захист прав споживачів» мають намір передбачити дозвіл обміняти придбаний товар за QR-кодом, надісланим продавцем за допомогою програмного реєстратора розрахункових операцій.

Також нагадаємо, Рада внесла зміни до закону про ДБР.

Відзначимо, Рада закликала правоохоронців знайти вбивць сина депутата в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: