У НАЗК розповіли деталі перевірки декларації Гладковського

Читать на русском
У Нацагентстві оприлюднили рішення, яким встановили порушення в електронній декларації колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони.
Олег Гладковський

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в електронній декларації колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського за 2015 рік недостовірності майже на 1,3 млн грн.

Відповідне рішення оприлюднено на сайті Нацагентства, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як встановило НАЗК, Гладковський у декларації за 2015 рік неправильно вказав зареєстроване місце проживання. Також у документі не вказано відомостей про автомобіль Audi R8 2008 року випуску, який належав його сину. За інформацією Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, вартість автівки становить 1,05 млн грн. До того ж, Гладковський неправильно обозначив вартість акцій, які йому належать, а саме вказав їх загальну вартість замість однієї.

Крім того, екс-перший заступник секретаря РНБО не задекларував вартість 9,48% корпоративних прав у кіпрській фірмі RI-System Limited. За даними Нацагентства, їхня вартість становить 240,8 тис. грн. Відтак Гладковський у декларації за 2015 рік недостовірно вказав відомості на загальну суму 1,29 млн грн.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що НАБУ розслідує можливе недекларування Гладковським 1,3 млн. У самому Бюро підтвердили цю інформацію, однак уточнили, що йдеться про можливе недекларування 4,5 млн грн. Також преса повідомляла про розслідування детективів можливого ухилення від податків Гладковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: