Розкрадання землі: суд відпустив керівника держпідприємства «Чабани»

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційних правоохоронних органів про обрання запобіжного заходу керівнику держпідприємства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під особисте зобов'язання директора державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України Олександра Іщука, якого підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом в Гатному.

Таке рішення 6 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, Іщука та інших осіб підозрюють у незаконному заволодінні особливо цінними землями НААН у 2013-2014 роках. Як встановили детективи, службові особи НААН та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як вказує САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень. Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн.

Нагадаємо, Іщука залишили на посаді директора ДП «Чабани». Раніше Апеляційний суд відсторонив екс-президента НААН Василя Петриченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: