ЗСУ отримали партію військової техніки

Читать на русском
Збройні сили України отримали партію модернізованих танків Т-80 і Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

Збройні сили України отримали партію модернізованих танків Т-80 і Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 3 жовтня, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає його прес-служба.

Нова українська зброя та військова техніка - фотоТурчинов проінспектував випробування нової української зброї та військової техніки: безпілотники, вертольоти і боєприпаси.

«Так, із початку року українськими підприємствами відповідно до державного оборонного замовлення були вироблені й модернізовані понад 2 тисячі одиниць озброєння та військової техніки. Важливо, що розвиток ОПК – це зміцнення обороноздатності та економіки держави й створення нових робочих місць», – ідеться в повідомленні.

Турчинов зазначив, що під час глибокої модернізації та переоснащення танків були впроваджені нові конструктивні рішення – «розроблена й встановлена ​​автоматична система управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем і комплексом керованого озброєння, також дозволяє вести вогонь керованими ракетами». За його словами, модернізація БТР-4 у бойових умовах «зробила цю бойову машину однією з найефективніших у Збройних силах України».

Для модернізації важкої техніки були задіяні чотири потужних харківських підприємства – Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод і Харківський завод спеціальних машин.

«Оборонна промисловість Харківської області суттєво підсилює обороноздатність нашої країни. Виготовлена підприємствами броня стала надійним захистом для наших військовослужбовців», – зауважив Турчинов.

Минулого тижня військовим операції Об'єднаних сил на Донбасі передали БТР-4Е «Буцефал».

Раніше також повідомлялося, що в Україні завершилася програма модернізації бронетранспортера БТР-60ПБ, який отримав назву БТР-60МК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: