Нова українська зброя та військова техніка - фото

Читать на русском

Турчинов проінспектував випробування нової української зброї та військової техніки: безпілотники, вертольоти і боєприпаси.

На військовому полігоні Збройних сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після випробувань.

За його словами, відбулись авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до 200-х км, перебуваючи в повітрі до 24 годин, а також бойового безпілотного комплексу, що може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

«Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами», - наголосив Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3 та модернізованої ЗУ-23-2.

«Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ», - додав Турчинов.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, після взяття їх на озброєння значно посилять військовий потенціал.

Нагадаємо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, через що загинули троє бійців і дев'ять постраждали. Йдеться про міномети «Молот».

На даний момент використання мінометів на навчаннях призупинено указом президента.

Раніше в Міноборони заявили, що основною версією вибуху міномета є подвійне заряджання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: