Трамп оголосив про підвищення мит на сталь та алюміній із Туреччини

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що санкціонував удвічі підвищити мита на алюміній і сталь із Туреччини, щоб вони склали 20 і 50 відсотків відповідно.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 10 серпня, оголосив про двократне збільшення імпортних мит на алюміній і сталь для Туреччини.

Про це пише «Слово і Діло».

США пригрозили Туреччині серйозними санкціямиУряд США запровадить санкції проти Туреччини, якщо американського пастора Ендрю Брансона не відпустять на свободу.

«Я щойно схвалив збільшення мит на сталь та алюміній для Туреччини вдвічі, тоді як їхня валюта швидко падає порівняно з нашим дуже сильним доларом. Мита на алюміній тепер будуть 20%, на сталь – 50%», – написав Трамп у Twitter.

«Наші відносини з Туреччиною наразі не такі хороші», – резюмував американський президент.

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган зазначав, що «економічні нападки (з боку США – ред.) на адресу Туреччини ... завдали удару по взаємовідносинах між країнами та досягли тієї точки, в якій майже неможливо їх відновлення».

«Із вами долари, але з нами Аллах», – сказав турецький лідер.

Відносини між двома країнами загострилися в липні, після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв Туреччині «великі санкції» через затримання американського пастора. У середині липня турецький суд відмовив у задоволенні запиту боку захисту, який вимагав звільнити з-під варти Ендрю Брансона. 25 липня Брансона перевели з в'язниці під домашній арешт.

Минулого тижня США ухвалили рішення запровадити санкції щодо голови Мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Ґюля та міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу.

Обмежувальні заходи запроваджуються у відповідь на тримання під вартою в Туреччині громадян США, зокрема пастора Брансона, якого в Туреччині обвинувачують у зв'язках з організацією ФЕТО та причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: