Суд оголосив рішення у справі Кернеса

Читать на русском
Полтавський суд постановив закрити кримінальну справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Київський районний суд Полтави постановив закрити кримінальну справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє телеканал «112 Україна».

Луценко повідомив про результати розслідування справ щодо Добкіна та КернесаГенпрокурор Юрій Луценко розповів подробиці розслідування справ щод мера міста Геннадія Кернеса, а також нардепа Михайла Добкіна часів його роботи в міськраді.

Причиною такого рішення, пояснив суддя, є відмова прокурорів від підтримки обвинувачення у справі та участі в судових дебатах, що розцінюється як відмова від обвинувачення. Зазначене рішення може бути оскаржене в апеляційному суді в семиденний термін.

Сам Кернес заявив, що інкримінованих у суді злочинів не скоював, а рішення пояснив систематичною неявкою прокурорів на судові засідання.

Відповідаючи на запитання, чи задовольняє обвинуваченого таке рішення суду, Кернес сказав: «Ясна річ, що буде апеляція, я думаю, що ми теж будемо дивитися з точки зору всього тексту. Коли ми вивчимо весь текст, ми будемо говорити, задоволені ми чи ні. Я очікував виправдального вироку».

Нагадаємо, 25 січня 2014 року група людей напала на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох учасників Євромайдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова, «після того як вони знімали номери автомобілів» друзів Кернеса біля готелю «Національ». Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення людей не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. 26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави, де вона розглядалася до ухвалення сьогоднішнього рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: