Санкції ЄС: кого з українських політиків виключили зі списку

Читать на русском
Посли ЄС у середу виключили зі списку санкцій ЄС колишнього міністра юстиції України при Януковичі Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

Посли ЄС у середу, 28 лютого, виключили зі списку санкцій ЄС колишнього міністра юстиції України при Януковичі Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, пише «Слово і Діло».

ГПУ просить ЄС продовжити санкції проти соратників ЯнуковичаГенпрокуратура направила представнику Європейського Союзу у закордонних справах Федеріці Могеріні документи для продовження санкцій щодо 14 українських екс-чиновників ще в січні.

За інформацією журналіста, санкції проти колишнього президента Януковича та 12 його спільників вирішили продовжити, але Лукаш і Клюєва зі списку виключили.

Рішення про продовження санкцій проти оточення Януковича має бути підтверджене на рівні міністрів. Його ухвалять 5 березня, повідомив журналіст.

Нагадаємо, 21 лютого Європейський суд ухвалив рішення про незаконність останньої хвилі санкцій, запроваджених проти Сергія Клюєва Радою ЄС у 2017 році.

Як відомо, санкції проти Януковича та 15 його соратників були запроваджені в березні 2014 року, продовжені в березні 2015 року, а також у березні 2016 року.

До списку санкцій ЄС входить також старший син Януковича Олександр. Загиблий молодший син українського екс-президента Віктор був виключений із «чорного списку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: