Долю підозрюваного в шпигунстві білоруса вирішать у січні

Читать на русском
Білорусу-шпигуну оголосять обвинувальний висновок до 25 січня. Підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі в Чернігові сьомий місяць.

Білорусу, підозрюваному в шпигунстві на Україні, оголосять обвинувальний висновок до 25 січня.

Про це сказав старший радник, консул посольства Білорусі в Україні Сергій Бобов, передає «Слово і Діло» з посиланням на БелаПАН.

«Вчора ми з ним зустрічалися (з Юрієм Політикою – ред.). Засідання було процесуального характеру, йому визначили граничні терміни, коли він має ознайомитися зі справою – до 18 січня. Очікуємо, що обвинувальний висновок буде йому оголошений до 25 січня», – сказав Бобов.

За його словами, скарг на умови утримання у Політики немає. Підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі в Чернігові сьомий місяць.

Нагадаємо, Юрій Політика був затриманий 16 червня 2017 року Службою безпеки України в пункті пропуску «Нові Яриловичі». Білорус підозрюється в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 114 КК України (шпигунство).

За повідомленням Генеральної прокуратури Білорусі, Мінськ отримав прохання з управління Служби безпеки України в Чернігівській області про надання правової допомоги в цій кримінальній справі.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що обговорював із президентом України Петром Порошенко «шпигунський» скандал з українським журналістом Павлом Шаройком.

Як повідомлялося, в день затримання Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу НТВ ініціював із ним зустріч і намагався передати йому нібито «секретні документи».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: