В Україні придумали, як боротися з незаконною вирубкою лісу

Читать на русском
Єдиний реєстр дозволить створити систему, щоб за допомогою маркування відстежувати шлях деревини від лісу до кінцевого покупця.

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність створення єдиної державної системи електронного обліку деревини.

Про це він заявив під час наради в Івано-Франківській облдержадміністрації, пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Також маємо запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини. Всі лісокористувачі, які здійснюють реалізацію деревини в Україні, зобов’язані ввести електронний облік, а деревина поза системою вважатиметься незаконно заготовленою», - закликав глава держави.

Президент також додав, що потрібно посилити координацію і узгоджені дії між правоохоронними та фіскальними органами і екологічною інспекцією та обласними державними адміністраціями - для подолання незаконних рубок та припинення явища тіньового обороту деревини.

«Карпати - наше національне багатство, яке цікаво Україні і всьому світу», - підкреслив Порошенко

За його словами, незаконна вирубка лісів негативно впливає і на туристичну галузь.

Гройсман буде боротися з вирубкою лісів за допомогою літаківПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє оприлюднити карту незаконної вирубки лісів, зроблену за допомогою аерофотозйомки.

«Хто поїде в Карпати, якщо в Карпатах немає лісу? Якщо йде вирубка незаконна, якщо йде посуха і хвороби, і ми гектарами втрачаємо наш фантастичний природний потенціал, багатство, яке цікаво Україні і всьому світу, тому що сьогодні все це знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Звичайно, можна запрошувати і на лисі гори, але, по українській міфології, на лисі гори злітаються тільки відьми. Туриста на лисі гори не запросиш», - підсумував президент.

Раніше повідомлялося, що Порошенко посилив відповідальність за незаконну вирубку лісів.

Нагадаємо, що за незаконну вирубку лісу раніше заарештували чотирьох прикордонників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: