В Україні стартує «Віртуальний суд»: кожен охочий зможе спостерігати за процесом онлайн

Читать на русском
Технологія віртуальної реальності VR 360 дозволяє одночасну зйомку та перегляд відео судового процесу у вимірі 360 градусів.

В Україні розпочинається масштабна відеофіксація судових справ за допомогою технології віртуальної реальності VR 360, що дозволяє одночасну зйомку та перегляд відео судового процесу у вимірі 360 градусів.

Як повідомляється на сайті проекту, це дає можливість опинитися в залі cуду, передає «Слово і Діло».

«За допомогою революційної технології здійснюється одночасний запис всього простору, який оточує відеокамеру, та досягається ефект присутності оглядача в залі судових засідань. Таке відео можна переглядати вже сьогодні на будь-якому професійному комп'ютері або смартфонах через відвідування YouTube каналу «Відкритий суд». Переглядаючи таке відео на Youtube, передплатники проекту «Відкритий суд» зможуть опинитися «в залі судових засідань» та самостійно стежити за всім, що відбувається під час розгляду справи, просто нахиляючи свій смартфон у різні боки або ж перетягуючи площину екрану на комп'ютері», – йдеться в повідомленні.

«Втаємничити щось у судовому процесі стане неможливим. Йдеться навіть про прояви емоцій, завдяки яким судді часто схиляють сторони до вчинення тих чи інших процесуальних дій. Це стосується також адвокатів та сторін, які намагатимуться вчинити тиск на суд або на іншого учасника справи. Загалом, ми побачимо все. Ми побачимо все, запишемо все й оприлюднимо все для громадськості та органів дисциплінарного контролю, оскільки правосудядя в Україні має ґрунтуватися на публічності та неухильному дотриманні процесуального порядку», – заявив засновник та керівник проекту «Відкритий Суд» Станіслав Батрин.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про Конституційний суд України.

Також зазначимо, генпрокурор Юрій Луценко вважає, що процес створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду, де розглядали б справи проти високопосадовців, може затягнутися на три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: