У штабі АТО назвали кількість поранених військових за 24 травня

Читать на русском
У прес-центр штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 24 травня.

Російсько-окупаційні війська за минулу добу 24 травня 50 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі, в результаті чого два бійця Збройних сил України отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку під вечір бойовики знову взялись обстрілювати оборонні укріплення ЗСУ з артилерії. Зокрема, зі 120-мм мінометів ворог бив по наших позиціях в районі Широкиного, Чермалика та Водяного. Також з артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли наші опорні пункти біля Широкиного й північніше, поблизу Мар'їнки. На тих же ділянках, а також неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки бойовики активно вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, деколи з озброєння БМП.

На донецькому напрямку найбільш напруженою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ «Град». Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Втім, в декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна.

На тому ж напрямку противник неодноразово застосовував міномети, гранатомети й стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків. А по наших укріпленнях неподалік Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем.

На луганському напрямку протягом минулої доби НЗФ жодного разу не використовували важкого артилерійського озброєння. Всього нараховано 6 ворожих обстрілів. Ввечері противник обстріляв українських воїнів, котрі тримають оборону біля Троїцького, з мінометів калібру 82 мм. Пізніше вів вогонь з озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Новоолександрівки.

Нагадаємо, з початку доби 23 травня бойовики обстріляли позиції сил АТО 20 разів.

Раніше сепаратисти обстріляли стару частину Авдіївки з «Градів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: