Британія призупинила передвиборчу кампанію через теракт у Манчестері

Читать на русском
Першою про призупинення кампанії оголосила прем'єр-міністр і лідер Консервативної партії Тереза ​​Мей. Вона назвала вибух у Манчестері жахливим терористичним актом.

У зв'язку з вибухом у Манчестері лідери британських партій домовилися призупинити всі заходи в рамках передвиборчої кампанії.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

Першою про призупинення кампанії оголосила прем'єр-міністр і лідер Консервативної партії Тереза ​​Мей. Вона назвала вибух у Манчестері «жахливим терористичним актом». У своєму виступі вона заявила, що влада працює над вивченням деталей інциденту, повідомляє [Reuters] (http://www.reuters.com/article/us-britain-security-manchester-may-idUSKBN18J071?utm_source=twitter&utm_medium=Social). Втім, офіційно те, що трапилося поки не кваліфіковано як теракт.

«Ми працюємо над встановленням повної інформації про те, що поліція розглядає як жахливий терористичний акт», - сказала Мей.

У вівторок вранці, 23 травня, Мей візьме участь у засіданні надзвичайного урядового комітету COBRA.

Також усі заходи, пов'язані з виборчою кампанією, скасував лідер ліберальних демократів Тім Фаррон. Він також висловив співчуття жертвам і всім постраждалим від вибуху.

Шотландська національна партія мала оприлюднити 23 травня свій передвиборний маніфест, однак вирішила перенести подію.

«Уряд Шотландії співпрацює з шотландською поліцією та урядом Великобританії, щоб забезпечити повне розуміння ситуації», - заявила лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен.

Лідер британської опозиції Джеремі Корбін підтвердив, що лейбористи теж припиняють свою передвиборчу кампанію.

«Я поговорив з прем'єр-міністром, і ми домовилися, що всі національні кампанії перед загальними виборами будуть припинені до подальшого повідомлення», - сказав Корбін.

Старший констебль поліції Манчестера Ян Гопкінс повідомив, що місцева поліція працює над розслідуванням вибуху разом з силовиками з боротьби з тероризмом і розвідкою.

Нагадаємо, ввечері 22 травня на найбільшій арені Великобританії в Манчестері під час концерту пролунав вибух, внаслідок якого, за даними поліції, загинули 19 осіб і 50 отримали поранення, інцидент попередньо розглядають як терористичний акт.

Раніше внаслідок теракту, який скоїв смертник у столиці Афганістану Кабулі загинули 8 осіб, а ще 25 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: