Війна на Донбасі не припиниться і через рік — розвідка Пентагону

Читать на русском
Військова розвідка США прогнозує, що Росія в 2018 році збереже готовність до ескалації конфлікту на сході України, продовживши ігнорувати виконання Мінських угод.

Військова розвідка США прогнозує, що Росія в 2018 році збереже готовність до ескалації конфлікту на сході України, продовживши ігнорувати виконання Мінських угод.

Про це повідомив директор розвідувального управління Міністерства оборони США Вінсент Стюарт.

«Конфлікт на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українським урядом, очевидно, збережеться протягом наступного року, в той час, як надії повної імплементації Мінських угод затьмарюються», - заявив він під час доповіді перед Комітетом Сенату США з питань збройних сил, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, насильство вздовж лінії зіткнення на Донбасі, ймовірно, залишатиметься обмеженим до рівня невеликих боїв.

Стюарт також наголосив, що Україна, очевидно, не виконуватиме політичні елементи Мінської угоди, поки Росія не виконає свої зобов'язання щодо встановлення безпеки.

«Обстріляне перемир’я»: динаміка обстрілів сил АТО на Донбасі з 21 квітня по 21 травняПротягом неповного місяця – з 21 квітня по 21 травня 2017 року – бойовики на Донбасі 1582 рази обстрілювали позиції сил Антитерористичної операції, внаслідок чого загинули 16 захисників України.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України сподівається врегулювати конфлікт на Донбасі у політико-дипломатичній площині.

Українська влада виступає за виконання Росією і підтримуваними нею бойовиками безпекової частини Мінських угод, тільки після яких можуть бути реалізовані політичні пункти.

Безпековий пакет передбачає повне припинення вогню, виведення російських військ з української території, передачу на першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому етапі під контроль України контрольованої ділянки україно-російського кордону.

Раніше Меркель зробила заяву щодо ситуації на Донбасі. У свою чергу Петро Порошенко заявив, що Україна не бачить альтернативи Мінським домовленостям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: