Верховна Рада ухвалила закон про українськомовні квоти на телебаченні

Читать на русском
Верховна Рада підтримала введення квот на український контент на телевізійних каналах на рівні 75 відсотків.

Верховна Рада підтримала введення квот на український контент на телевізійних каналах на рівні 75%.

За рішення підтримати законопроект №5313 про внесення змін до законів про мову аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації проголосували 269 народних депутатів, повідомляє «Слово і Дело».

Згідно з документом, у телерадіокомпаній загальнонаціональної категорії мовлення частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше 75% ефіру протягом доби в проміжках з 7 до 18 і з 18 до 22 годин.

Регіональні та місцеві ТРК повинні випускати не менше 50% україномовного контенту.

У документі зазначено, що передача вважається українськомовною в разі, якщо всі провідні виступають українською мовою.

У той же час допускається показ без дублювання або додаткового озвучування репортажів з місць подій (без коментарів і текстового супроводу ведучого), трансляція виступів гостей програми та музичних творів.

Нагадаємо, 22 травня українські прикордонники видворили за межі України російського пропагандиста, фактичного керівника інформаційної служби телеканалу «Інтер», шефа відомої провокаторки Марії Столярова - Ігоря Шувалова. Йому також заборонено в'їзд до України строком на 5 років.

Раніше в Нацраді з питань телебачення про радіомовлення призначили позапланові перевірки чотирьох каналів медіахолдингу Inter Media Group.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: