Ощадбанк розробляє альтернативу 1С

Читать на русском
Передбачається, що нова система дасть можливість обміну даними з іншими бухгалтерськими системами, а також дозволить вести податковий облік.

Ощадбанк розробляє систему інтернет-банкінгу для малого і середнього бізнесу з функцією забезпечення бухобліку.

Про це повідомив в інтерв'ю глава правління Ощадбанку Андрій Пишний, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

За його словами, ця система може замінити додаток 1С, що потрапив під санкції.

Наразі нова система тестується у трьох обласних управліннях Ощадбанку. Передбачається, що в загальнонаціональну експлуатацію її буде запущено найближчими місяцями.

«Наша система «Корплайт» має, в тому числі, модуль забезпечення бухгалтерського обліку. Тобто, будучи нашим клієнтом, ви не просто зможете здійснювати перекази, ви можете вести свій управлінський, фінансовий, бухгалтерський облік», - сказав Пишний.

Санкційна альтернатива: як швидко й безболісно розпрощатися із забороненими російськими ресурсамиУсім російським сайтам та програмному забезпеченню можна без проблем знайти українські або західні замінники. «Слово і Діло» зібрало альтернативні варіанти заміни соцмереж, поштових сервісів і бухгалтерських програм.

Система дасть можливість обміну даними з іншими бухгалтерськими системами, а також дозволить вести податковий облік.

За словами Пишного, всі системи державного Ощадбанку протягом останніх трьох років очищалися від зовнішнього небезпечного впливу, зокрема, російського.

Нагадаємо, 16 травня указ президента про блокування російських соціальних мереж, пошукових і поштових сервісів, а також бухгалтерського програмного продукту 1С набув чинності.

Служба безпеки України заявила, що не вилучатиме у приватних підприємств бухгалтерську програму «1С» і карати їх за її використання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: