Вікно в Європу: авіарейси з України до ЄС у 2017 році

Читать на русском

Після отримання безвізу бюрократична тяганина, пов'язана з поїздками українців у країни ЄС, суттєво скоротиться. У зв'язку з цим «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, до яких міст Європи віднедавна можна дістатися літаком з України.

Аналітики порталу розглянули маршрути, сполучення якими розпочато (або має стартувати) в 2016 і на початку 2017 років для трьох масових перевізників: авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та лоукостерів WizzAir і RyanAir.

Найбільша кількість рейсів у європейські міста – зі столиці. МАУ з 2016 року запустила чотири нові маршрути: до Венеції, на Пальма-де-Майорка, в Палагну і Дюссельдорф. З 15 червня авіакомпанія відкриє новий рейс – до Будапешта.

Лоукостер WizzAir зараз літає з Києва до Гданська, Ганновера, Вроцлава і Братислави, а до кінця року може стати рекордсменом за європейськими напрямками – на початок липня заплановане відкриття маршруту до Варшави, а на кінець серпня – в Нюрнберг, Люблін, Познань і Франкфурт.

RyanAir ще не почали літати з Києва і продовжують переговори з керівництвом аеропорту «Бориспіль», але вже озвучили чотири напрямки, які відкриються восени: це рейси в Лондон, Стокгольм, Ейндховен і Манчестер.

Також зі столиці є прямі рейси інших авіаперевізників у Рим, Бухарест, Афіни та Іракліон, а вже у червні з'являться рейси в Любляну і Болонью.

Зі Львова зараз можна полетіти в Познань, Брешію, Радом, Іракліон і Вільнюс. Крім того, у квітні з міста стартували рейси до Вроцлава авіакомпанії WizzAir, яка до середини червня відкриє маршрут у Берлін.

RyanAir планує з осені літати зі Львова до Берліна, Лондона, Кракова, Вроцлава, Ейндховена і Меммінгена.

Доволі непогана ситуація з прямими рейсами до країн ЄС із Одеси – звідси можна полетіти у Мюнхен, Прагу, Таллінн, Ригу, Бургас, а також албанську Тирану.

Порошенко обіцяє залучити в Україну нові лоукостиСьогодні в Україні триває робота із залучення лоукостів, який зроблять авіаперельоти для українців за прийнятними цінами.

Крім того, МАУ з 2016 року здійснює рейси з Івано-Франківська до Венеції, Валенсії і Аліканте. Ця ж компанія літає у Варшаву з Вінниці, а з квітня – з Чернівців у Мілан.

Нагадаємо, 16 травня в Україні стартував продаж квитків на рейси RyanAir зі стикуваннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: