У Будапешті на протестний марш вийшли тисячі людей

Читать на русском
У Будапешті тисячі людей взяли участь в демонстрації протесту проти політики правлячої націоналістичної партії Фідес.

У Будапешті тисячі людей взяли участь в демонстрації протесту проти політики правлячої націоналістичної партії «Фідес».

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Як наголошується, це вже не перша демонстрація проти планів уряду закрити Центрально-європейський університет, а також ускладнити роботу громадських організацій, що допомагають біженцям.

Угорщина завершила будівництво додаткової стіни на кордоні з СербієюПроект покликаний скоротити потік нелегальних іммігрантів, що перетинають територію Угорщини на шляху до Європи.

Повідомляється, що близько 4 тисяч людей з прапорами Угорщини та Євросоюзу перейшли через Дунай по мосту Свободи. До них стали приєднуватися інші учасники, і до моменту, коли протестувальники дійшли до будівлі парламенту, натовп збільшився приблизно до 10 тисяч осіб.

Конституційний суд Угорщини незабаром має розглянути законопроект, згідно з яким Центрально-європейський університет фактично повинен буде припинити свою роботу в Угорщині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до запуск процедури можливих санкцій проти Угорщини у зв'язку із можливою загрозою принципом верховенства права в країні.

Як відомо, Будапешт вимагає подвійне громадянство для угорців в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: