Україна засудила запуск нової ракети Північною Кореєю

Читать на русском
МЗС України засудило останній запуск балістичної ракети КНДР, заявивши, що керівництво країни вдається до подальших зухвалих агресивних дій.

МЗС України засудило останній запуск балістичної ракети КНДР, заявивши, що керівництво країни вдається до подальших зухвалих агресивних дій.

Північна Корея запустила чергову ракету вчора. Вона пролетіла близько 500 кілометрів і впала в Японському морі за межами виключної економічної зони Японії, передає «Слово і Діло».

«Україна засуджує останній запуск Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) балістичної ракети середньої дальності, який грубо порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН. Незважаючи на санкції, запроваджені міжнародним співтовариством, керівництво КНДР вдається до подальших зухвалих агресивних дій», - заявили в МЗС.

У МЗС зазначили, що направляючи залишки державних ресурсів на розвиток ядерної і ракетної програм, офіційний Пхеньян викликає страждання свого народу, а регіон піддає вкрай небезпечний виток дестабілізації з непередбачуваними наслідками.

Трамп і Меркель обговорили Україну, КНДР і Близький СхідПрезидент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, під час якої якої обговорили ситуацію навколо Північної Кореї, Сирії, Ємену, а також в Україні.

«Україна вважає, що постійні провокації з боку Пхеньяна вимагають більш рішучого і ефективного реагування і підтримує застосування всіх необхідних важелів впливу для повернення КНДР в міжнародно-правове поле», - додали в МЗС.

Відзначимо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин високо оцінив запуск ракети і наказав якомога швидше оснастити нею збройні сили країни.

Нагадаємо, Північна Корея провела запуск невпізнаного об'єкта з району Пукчхан в провінції Пхенан-Намдо.

Як стало відомо, Рада безпеки ООН збирається на закрите засідання через КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: