Трамп в Ізраїлі знову закликав до ізоляції Ірану

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп звинуватив Іран в підтримці тероризму, підкресливши також, що не можна допустити появи у цієї країни ядерної зброї.

Президент США Дональд Трамп звинуватив Іран в підтримці тероризму, підкресливши також, що не можна допустити появи у цієї країни ядерної зброї.

Про це він заявив під час візиту до Ізраїлю, передає «Слово і Діло».

«Іран повинен припинити спонсорування, підготовку і оснащення терористів», - сказав він. Трамп зазначив, що у США і Ізраїлю завжди були дружні стосунки, які необхідно зміцнювати і надалі.

«Сьогоднішня ситуація в світі закликає нас посилити взаємодію, оскільки США і Ізраїль зіткнулися зі спільними загрозами, серед яких «Ісламська держава» та інші терористичні угруповання, а також такі країни, як Іран», - заявив він.

Американський президент також підкреслив, що не можна допустити появи у Ірану ядерної зброї.

Зокрема, як передає PressTV, в міністерстві закордонних справ Ірану закликали Вашингтон припинити політику «іранофобії» і продаж зброї терористам.

«На жаль, в рамках ворожої й агресивної політики американських державних діячів ми спостерігаємо відновлене посилення терористичних угруповань в регіоні та прорахунки диктатур, які підтримують ці угруповання», - сказав прес-секретар іранського мід Бахрам Гасемі.

Нещодавно Конгрес США ухвалив закон про санкції проти Ірану і Росії за підтримку сирійського президента Башара Асада. У відповідь Іран запровадив санкції проти США.

Раніше держсекретар США назвав Іран світовим лідером у спонсорстві тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: