Луценко розповів, чому Інтерпол зняв з розшуку українських топ-чиновників

Читать на русском
За словами генпрокурора, ситуацію з розслідуванням кримінальних справ щодо високопоставлених посадових осіб-втікачів рятують недавні зміни до закону про заочне засудження.

Після того, як Інтерпол очолили представники Російської Федерації та Китаю, організація зняла з розшуку українських високопосадовців.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час свого виступу на Міжнародному воркшопі з повернення активів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Не секрет, що московські втікачі активно працювали з тим, щоб Інтерпол зняв їх з розшуку. І дуже дивно, що відразу після зміни керівництва Інтерполу, куди прийшли представники Російської Федерації та Китайської Народної Республіки, це таки сталося», - сказав він.

За словами генпрокурора, ситуацію з розслідуванням кримінальних справ щодо високопоставлених посадових осіб-втікачів рятують недавні зміни до закону про заочне засудження, які дозволяють направляти економічні справи до суду без оголошення в розшук Інтерполу.

Як відомо, Інтерпол на сьогоднішній день не шукає жодного з високопосадових осіб часів Віктора Януковича, включно з самим екс-президентом.

Зокрема, у травні Інтерпол повідомив про припинення пошуку екс-президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

А також - колишнього секретаря РНБО і главу АП часів Януковича - Андрія Клюєва, колишнього главу Міненерговугілля Едуарда Ставицького, екс-главу Національного банку Сергія Арбузова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: