У Ватикані не критикували церковні законопроекти і не викликали посла – МЗС

Читать на русском
Ватикан не критикував українські законопроекти про діяльність релігійних організацій з центром в країні-агресорі і не викликав українського посла.
фото: прес-служба МЗС

Ватикан не критикував українські законопроекти про діяльність релігійних організацій з центром в країні-агресорі і не викликав українського посла.

Про це у відповідь на поширену російськими ЗМІ інформацію заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Повідомлення про виклик посла не відповідає дійсності. Ніхто її не викликав. У неї був ряд робочих зустрічей в Державному секретаріаті Ватикану, де обговорювали різні питання внутрішньої і зовнішньої політики. У тому числі на цих зустрічах обговорювали і ці законопроекти», – розповіла вона.

«Критики з боку Ватикану не було», – підкреслила вона.

Раніше в російських ЗМІ з'явилися заяви представників російської церкви, що нібито церковні законопроекти зазнали критики з боку Ватикану, і для пояснень був викликаний посол України.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада повинна була розглянути законопроекти про діяльність і статус релігійних організацій, центри яких знаходяться в країні-агресорі. Представники УПЦ (МП) звезли під парламент вірян російського патріархату, однак ВР не стала розглядати законопроекти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: