РНБО одноголосно підтримала введення санкцій стосовно російських соцмереж

Читать на русском
Рішення РНБО блокувати російські соцмережі було підтримано одноголосно – в тому числі і керівником міністерства інформаційної політики Юрієм Стецем, який обіцяв їх не блокувати.
фото: скріншот

Рішення РНБО блокувати російські соцмережі було підтримано одноголосно – в тому числі і керівником міністерства інформаційної політики Юрієм Стецем, який обіцяв їх не блокувати.

Про це на ток-шоу «Право на владу» в ефірі телеканалу «1+1» розповів керівник служби з питань інформаційної політики апарату РНБО Валентин Петров, повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення РНБО (про блокування російських соцмереж, пошукових систем і поштових сервісів – ред.) було підтримано одноголосно», – відповів він на питання ведучого.

Як відзначила ведуча Наталія Мосейчук, «міністр інформполітики – господар свого слова: він його дав – він його забрав».

«Я б з вами не погодився з однієї простої причини. Санкції вводяться не щодо сервісів Однокласники або Вконтакте – і тут він абсолютно стримав своє слово. Санкції вводяться проти юридичних або фізичних осіб: тобто ТОВ «Яндекс» або «Вконтакте» як юридичні особи отримали обмеження доступу до телекомунікаційних мереж і формально слово Юрія Стеця виконано», – заступився за міністра Петров.

Петров и Высоцкий прокомментировали обещание Стеця о доступе к Вконтакте и ОдноклассникамСлово і Діло

Водночас депутат фракції «Народний фронт», заступник голови комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький пояснив підтримку рішення РНБО з боку Стеця еволюцією його поглядів.

«Можна пояснити це просто тим, що людина змінює свої позиції. Тобто людина бачить, що такий фактаж, і може еволюціонувати в своїх поглядах», – сказав нардеп.

Нагадаємо, міністр інформаційної політики провалив свою обіцянку не блокувати доступ до російських соцмереж в Україні.

Указ Президента Петра Порошенка про санкції щодо російських сайтів набув чинності 17 травня, деякі українські оператори і провайдери вже почали блокувати доступ до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: