У Курченка забрали перевалку скрапленого газу

Читать на русском
Рішення про передачу перевалки в управління УПЕК було ухваленоо Приморським райсудом Одеської області.

Компанія «Лагуна-Рені», що займається перевалкою скрапленого газу в Ренійському порту Одеської області і належить бізнесмену-втікачу Сергію Курченку, передана в управління державної Української паливно-енергетичної компанії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

Рішення про передачу перевалки в управління УПЕК було ухваленоо Приморським райсудом Одеської області 10 травня.

Українська паливно-енергетична компанія була створена Міністерством енергетики на початку 2017 року. Її керівником є ​​Микола Гандзюк, якого ЗМІ пов'язують зі львівським бізнесменом, екс-співвласником групи WOG Петром Димінським. Димінський на початку 2017 року продав свою частку в паливному бізнесі WOG.

Компанія «Лагуна-Рені», що володіє комплексом з перевалки скрапленого вуглеводневого газу, з 2012 року належить Сергію Курченко. Після його втечі в Росію компанія припинила діяльність.

Заарештувати перевалку і майно «Лагуна-Рені» неодноразово намагалася держкомпанія «Укртранснафтопродукт», неофіційно підконтрольна групі «Фактор» Сергія Тищенка. В управлінні «Укртранснафтопродукту» вже знаходиться Одеський НПЗ, який також належить Курченку.

Після призначення міністром енергетики Ігоря Насалика, Міненерго намагалося змінити керівника «Укртранснафтопродукту» Олександра Горбунова, призначивши на його місце Євгена Майданюка. Однак спроба виявилася безуспішною і Горбунов керує компанією досі.

Раніше Вищий господарський суд 24 квітня відмовив Національному банку у скасуванні арешту нафтобази в Херсоні, що належить Курченкові.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до 24 серпня розраховує на винесення судом вироку у справі Сергія Курченка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: