Бойовики обстрілюють позиції сил АТО з артилерії, втрат немає – штаб

Читать на русском
З початку доби російсько-окупаційні сили 24 рази обстріляли позиції української армії із застосуванням артилерії: втрат серед бійців ВСУ немає.
фото: zn.ua

З початку доби російсько-окупаційні сили 24 рази обстріляли позиції української армії із застосуванням артилерії: втрат серед бійців ВСУ немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Протягом дня російсько-терористичні бандформування продовжували обстрілювати позиції сил АТО, іноді використовуючи і важке артилерійське озброєння. Станом на даний момент, бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. З початку доби втрат серед українських вояків не було», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 19 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку противник 14 разів відкривав вогонь по укріпленнях українських захисників. Зокрема, під ворожий вогонь з 120-мм мінометів потрапили наші позиції в районі Павлополя і Гнутового. А опорні пункти сил АТО у Широкиному були обстріляні противником з артилерійських систем калібру 122 мм. На північ від Мар'їнки та Красногорівки, проросійські бандформування також застосовували міномети калібрів 120 і 82 мм. З легкого озброєння противник вів вогонь по українським воїнам в районі Чермалика, Новогригорівки, Новотроїцького та Лебединського.

На донецькій ділянці лінії зіткнення з початку доби бойовики 7 разів відкривали вогонь. Опорні пункти ВСУ в передмісті Авдіївки бандити кілька разів обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Також з мінометів були обстріляні українські оборонні позиції у Кам'янки і Верхньоторецького. А неподалік від Зайцевого противник бив по нашим укріпленням з гранатометів різних систем.

На луганському напрямку бойовики російсько-терористичних військ тричі здійснювали обстріли українських воїнів. Все – в районі Кримського, із застосуванням 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї меншого калібру.

Нагадаємо, 19 травня глава Міноборони Степан Полторак повідомив про збільшення фінансування Сил спеціальних операцій.

18 травня ВР прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3728 про внесення змін до Закону України «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України» (щодо документального оформлення травм (каліцтва, поранення, контузії) учасникам АТО).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: