Чубаров назвав дії Путіна в Криму продовженням репресій Сталіна

Читать на русском
Народний депутат Рефат Чубаров порівняв дії Путіна в Криму з репресіями Сталіна - про це він заявив з трибуни Ради.
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров назвав дії президента РФ Володимира Путіна в Криму продовженням репресій Йосипа Сталіна.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на виступ Чубарова з трибуни Верховної Ради з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня.

«У своєму маніакальному прагненні очистити Крим від його корінних жителів та заселити півострів росіянами, Путін демонструє себе справжнім послідовником Сталіна, за наказом якого кримськотатарський народ був підданий тотальній депортації зі своєї історичної батьківщини 18 травня 1944 року», - сказав депутат.

Нардеп зазначив, що насильницькі викрадення і вбивства кримських татар, численні напади і обшуки в будинках, заборона діяльності Меджлісу, судове переслідування його членів, масові затримання мусульман в Криму і заборона незалежних кримськотатарських ЗМІ – це свідома політики етноциду кримськотатарського народу з боку російської влади.

МОН рекомендує провести в школах 18 травня уроки про геноцид кримськотатарського народуМОН порекомендувала провести для школярів і студентів заняття, присвячені геноциду кримськотатарського народу.

Від імені всіх кримських татар Чубаров висловив подяку українській нації за підтримку в такі важкі для них часи.

За словами голови Меджлісу, зараз він і його соратники роблять все для того, щоб уже в найближчі місяці розробити зміни та доповнення до Конституції України і так переформатувати кримську автономію, щоб «зміцнити українство на кримській землі», закріпити право кримськотатарського народу на самовизначення на своїй Батьківщині.

Чубаров також повідомив, що у четвер о 18:00 на Майдані Незалежності в Києві почнеться молитва у пам'ять про жертв депортації 1944 року в Криму. За допомогу в організації цього заходу він подякував Українську православну церкву Київського патріархату.

Нагадаємо, що 18 травня Україна вшановує пам'ять жертв депортації кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: