СБУ обіцяє не карати приватних підприємців за використання 1С

Читать на русском
В СБУ зазначили, що наступного фіскального року 1С  не зможе брати участі у тендерах і відповідно працювати на цьому ринку

Служба безпеки України не вилучатиме у приватних підприємств бухгалтерську програму «1С», що потрапила під санкції, та карати їх за її використання.

Про це повідомила заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«СБУ, насправді, не має жодних питань до приватного сектора, який працює на законних підставах і з питань 1С ніхто ні до кого приходити не буде. Крім того, такі візити виглядали б абсурдними: ми мали були би до кожного з'явитися, такого не буде, буде повністю дотримано закону», - заявила вона.

Російський інформпродукт під забороною: удар РНБО по ресурсах агресора«Слово і Діло» показало найвідоміші ресурси російського походженні, чия діяльність і медіапродукт відтепер під забороною в Україні.

Лапутіна визнала, що програма «1С» є монополістом ринку, і бізнесу дуже складно буде переходити на інші продукти.

«Можу сказати, що приватного сектора це взагалі не стосується, ми не можемо впливати на приватний сектор, що йому нав'язувати, ми можемо тільки рекомендувати звернути увагу на те, що дані, які отримуються від ваших бізнес-структур, обробляються в РФ», - сказала вона.

Представниця СБУ нагадала також, що коли відбувається певна оперативна або слідча дія, вона завжди здійснюється за рішенням суду.

Стіна-2: що дасть заборона російських соцмереж?Заборона російських соцмереж і санкції щодо низки компаній – крок, який Україна повинна була зробити ще три роки тому, проте, він був зроблений саме зараз. Про реакцію українців і про те, для чого це знадобилося Президенту, розмірковує Максим Кречетов.

Що стосується державних структур, то Лапутіна зазначила наступне: «Цей фіскальний рік ми завершуємо в чинному режимі, тому що пройшли тендери. Наступного фіскального року ця компанія (1С – ред.) не зможе брати участь у тендерах і відповідно працювати на цьому ринку».

Як повідомлялося, економічні санкції, введені президентом Петром Порошенком 15 травня, поширюються також на відому компанію «1С».

Зазначимо, сьогодні, 17 травня, указ Президента про блокування російських соціальних мереж, пошукових та поштових сервісів набув чинності.

За порушення указу передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: