В Одесі хочуть відмовитися від гарячого водопостачання

Читать на русском
Централізованим гарячим водопостачанням користується 10,8 відсотків населення Одеси, а комунальне підприємство Теплопостачання міста Одеси несе значні збитки від надання цієї послуги.

В Одесі вирішили втілити в життя проект щодо відмови від централізованого гарячого водопостачання.

Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу паливно-енергетичного комплексу й контролю взаєморозрахунків за енергоносії департаменту міського господарства Одеської міської ради Сергій Сорокін, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

За його словами, централізованим гарячим водопостачанням користується 10,8% населення Одеси, а комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» несе значні збитки від надання цієї послуги. Тільки в 2016 році на гарячому водопостачанні воно втратило 12,5 млн грн.

В Маріуполі півроку не буде гарячої водиУ Маріуполі відключили гарячу вода до жовтня нинішнього року, до початку опалювального сезону.

«Вона нерентабельна. Вона збиткова. Тому було доручення першого віце-мера Орловського Анатолія Йосиповича розробити програму на 2017-2020 роки про відключення від послуги централізованого гарячого водопостачання, але з урахуванням установки електробойлерів пільговим категоріям громадян. Зараз ми займаємося цим і втілимо в життя, звичайно, до 2020 року це», — сказав Сорокін.

У свою чергу, заступник директора з інвестиційної політики компанії «Інфоксводоканал» Анатолій Михайлистий, зазначив, що за відмови від централізованого гарячого водопостачання перерахують нормативи забезпечення населення холодною водою.

Населенню Одеси запропонують переходити на індивідуальні бойлери, будинкові системи бойлерів або газові колонки.

Нагадаємо, з 12 травня тарифи на холодну воду зросли для 24 водоканалів України.

Також відзначимо, столична влада має намір відмовитися від очищення питної води хлором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: