В КМДА планують реформувати систему стоматологічної допомоги

Читать на русском
Столична влада планує реформувати систему стоматологічної допомоги, об'єднавши 14 профільних комунальних поліклінік в єдине комунальне неприбуткове підприємство.

Столична влада планує реформувати систему стоматологічної допомоги, об'єднавши 14 профільних комунальних поліклінік в єдине комунальне неприбуткове підприємство.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час інспекції стоматологічної поліклініки Дарницького району, передає УНН з посиланням на прес-службу КМДА, передає «Слово і Діло».

Медики поліклініки розповіли, що обладнання в поліклініці останній раз закупляли в 1991 році. Також з можливих 150 тут працює тільки 60 лікарів і медперсоналу, адже багато фахівці йдуть працювати в приватні клініки, де є гідна оплата праці та сучасне обладнання.

«Таке враження, що повернувся в минуле, — зазначив Кличко. — Приміщення збудоване ще у радянські часи, сюди не вкладалися гроші. Лікарі мені сказали, що обладнання закуповували майже 30 років тому. І черг ми не бачимо. Люди розуміють, що тут сучасного сервісу вони не отримають і йдуть у приватні клініки».

За словами Кличка, у 2016-му на утримання стоматологічних установ з бюджету виділили 120 млн грн. З них лише 6,5 млн грн (5,4%) пішло власне на лікування: на медикаменти та матеріали для надання стоматологічних послуг. Все решта — це комунальні платежі, ремонти старих приміщень, зарплата медперсоналу.

Медична реформа-2017: що зміниться для українців?Спеціаліст медичної галузі поділився міркуваннями та пояснив, що зміниться для громадян в результаті медичної реформи.

Столична влада пропонує реформувати систему стоматологічної допомоги, об'єднавши 14 комунальних стоматологічних поліклінік в єдине комунальне некомерційне підприємство.

Мер розповів, що об'єднане підприємство дозволить збільшити зарплату лікарям, яка буде залежати від обсягу робіт і може зрости до 9-10 тис. грн.

У відомстві також зазначили, що реформування допоможе оновити обладнання, повністю забезпечити лікарів всіма необхідними матеріалами, а також уніфікує розцінки на платні послуги та дозволить більш ефективно використовувати бюджетні кошти та контролювати якість послуг.

Раніше Президент Порошенко підписав закон про фінансову автономію медичних закладів.

Слід також зазначити, що згідно моніторингу «Слова і Діла», у Віталія Кличка 367 обіцянок, з яких 164 він виконав і 101 – провалив. Рівень його відповідальності – 45%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: