Російський інформпродукт під забороною: удар РНБО по ресурсах агресора

Читать на русском

Сьогодні набув чинності опублікований учора указ Президента про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій стосовно майже півтисячі юридичних і понад 1,2 тис. фізичних осіб, що передбачає низку економічних та дипломатичних обмежень, зокрема, блокування доступу до низки соцмереж, електронних сервісів і програмного забезпечення.

Відтепер в Україні, поряд із «ВКонтакте», «Одноклассниками», «Яндексом» і Mail.Ru, під забороною на найближчі 3 роки перебувають «1С-Расус Софт Україна», «Лабораторія Касперського», «Доктор Веб». Їм також заборонено проводити торговельні операції, виводити кошти за межі України, в перспективі їхні активи мають бути заблоковані.

ЄС чекає від України пояснень з приводу блокування російських сайтівОчікується, що офіційна оцінка або реакція на санкційне рішення буде схвалена в ЄС після отримання детальної інформації.

Крім того, щонайменше рік поза законом у нашій країні перебуватимуть телеканали НТВ, «Перший канал», «РТР-Планета», «Росія-24», Russia Today, Звєзда, Рен-ТВ, ОРТ тощо.

Також санкції будуть застосовані щодо банків, транспортних компаній, російських державних закладів, громадських організацій, платіжних систем, батальйонів незаконних військових формувань і радикальних організацій.

Нагадаємо, раніше генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив стурбованість щодо блокування російських пошуковиків, соцмереж і поштових сервісів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: