Біженці з ВК і Однокласників повинні отримати статус переміщених осіб: соцмережі про санкції

Читать на русском

Українські користувачі соціальний мереж по-різному відреагували на введення в дію указу про санкції проти ВК і Однокласників.

Президент України Петро Порошенко підписав указ №132/2017, який вводить у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти низки російських IT-компаній, у тому числі Вконтакті і Однокласників.

«Слово і Діло» зібрало реакції соцмереж на даний файл.

«А біженці з Однокласників і Контактів отримають статус переміщених осіб?», – написав у Facebook користувач Богдан Процишин.

Керівник «Економічної правди» Дмитро Дєнков вважає, що найближчими днями не буде сумно.

«Найближчими днями точно нудно не буде... До побачення, Яндекс.Україна (карти в тому числі), Вконтакты, Однокласники, Mail.ru, Касперський і так далі... Але це все не так прикро як НТВ. Я засмучений», – заявив Дєнков.

Кореспондент «УНІАН» у Москві Роман Цимбалюк вважає рішення про блокування ВК і Одноклассників «непоганим кроком» для посилення інформбезпеки.

«Непоганий крок по підсиленню інформаційної безпеки в Україні. Не зовсім зрозуміло як технічно це буде зроблено, але це реально потужне рішення на шляху оформлення розлучення з Росією», – написав він.

Користувач ФБ Антон Ходза написав, що цей указ відкриває нові можливості для українських стартаперів.

«Не час скиглити. Просто уявіть, які фантастичні можливості відкриваються для українських стартаперів. Мільйони користувачів зостануться без улюблених сервісів. Саме час робити стартапи: соцмережі, музику от ето всьо. Навігатор, пошту, все», – вважає він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: