Стець примудрився провалити обіцянку щодо блокування російських соцмереж

Читать на русском
Блокування популярних російських соціальних мереж відбудеться незважаючи на те, що ще кілька місяців тому Юрій Стець пообіцяв, що цього не станеться.
Юрій СтецьФото з відкритих джерел

Підтримане сьогодні Президентом рішення про запровадження санкцій стосовно 468 юридичних осіб, пов'язаних із Російською Федерацією, в тому числі й ресурсів групи Mail.Ru, суперечить обіцянці міністра інформаційної політики Юрія Стеця, який заявляв, що блокування соціальних мереж в Україні не буде.

Про це він говорив не далі, як у лютому цього року, нагадує «Слово і Діло».

«Чи можна закрити доступ до соцмедіа в цій країні? Ні не можливо. З двох причин. Перше – це не врегульовано законодавчо. Друге – якщо ми почнемо це робити, де гарантія, що влада не увійде в раж і не почне закривати все підряд? А, може, інший скаже: «Закрий Фейсбук»? Не буде такого. Інакше ми дограємося. Інтернет – це вільне поле», – стверджував тоді Стець.

Незважаючи на це, Рада нацбезпеки й оборони, до якої також входить і міністр інформполітики, все ж ухвалила рішення про блокування на території України «Вконтакте» і «Однокласників». А сьогодні, 16 травня, Президент ввів у дію це рішення.

Треба відзначити, що інша обіцянка Стеця, пов'язане з інтернет-обмеженнями, поки перебуває в процесі виконання. Йдеться про внесення до Верховної Ради законопроекту про протидію сумнівному інтернет-контенту.

Всього в досьє міністра інформаційної політики 36 обіцянок, лише 9 із яких він на цю мить зміг виконати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: