У КМДА розповіли, коли відбудеться урочисте відкриття столичного велотреку

Читать на русском
У Київській міській державній адміністрації назвали дату урочистого відкриття столичного велотреку.

20 травня столиці відбудеться урочисте відкриття оновленого Київського велотреку з екстрим-балетом, спортивно-цирковому перфомансом, а також відео-інсталяцією 3D про історію велотреку.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв відкрити столичний велотрек до Дня КиєваСказано 25 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Київський велотрек – унікальна спортивна споруда міста з надзвичайно важкою історією. Побудований в далекому 1913 році, він є одним з найстаріших велотреків Європи, однак це не зупинило колишніх керівників міста від його руйнування. Сьогодні, після десятиліть забуття ми готові відкрити відбудований велотрек, який стане спортивним хабом не тільки для велосипедистів, а й місцем проведення дозвілля для всіх любителів спорту», – сказала Старостенко.

За її словами, наразі на велотреку тривають останні приготування до спортивного шоу року. Адже під час відкриття всіх глядачів чекає свято європейського рівня, що поєднує в собі художню, спортивну і культурно-розважальну складову. Зокрема, киянам продемонструють відеофільм з вперше представленими архівними кадрами про київський велотреку і першими гонками на ньому.

«Під час відкриття ми хочемо продемонструвати киянам усіма можливими засобами унікальність цієї споруди, розповісти про його історію, а також відродити її для сучасного і майбутнього Києва. Для цього ми запросили вело-екстрималів, артистів циркового та естрадного мистецтва. На окрему увагу заслуговує унікальне 3D і лазерне шоу, яке буде демонструватися прямо на полотні велотреку. Тому запрошуємо всіх прийти 20 травня і спільно вдихнути життя в це легендарне споруда», – зазначила заступник голови КМДА.

Нагадаємо, через рік після обіцяного мером Києва Кличком строку столичний велотрек нарешті майже готовий.

Раніше Кличко обіцяв пішохідну Поштову та оновлений велотрек у травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: