У Києві під час заходів на честь 9 травня затримали 25 людей

Читать на русском
За даними столичної поліції, під час приурочених до 9 травня заходів в столиці затримали 25 людей.
фото: Reuters

За даними столичної поліції, під час приурочених до 9 травня заходів в столиці затримали 25 людей.

Про це розповів керівник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

24 особи затримані в офісі на Мазепи, 6а (офіс «Добровольчого руху ОУН» – ред.). Особи всіх ще не встановили. І одного чоловіка затримали на Арсенальній площі перед початком ходи за спробу розгорнути банер із фоном кольорів так званої «георгіївської стрічки», – розповів Крищенко.

За його словами, затриманих доставили в управління поліції, де вирішується питання про кваліфікацію їх дій.

«24 людини затримані після скоєння хуліганства та чинення опору співробітникам поліції, коли один зі співробітників поліції постраждав. Вони кидали димові шашки в представників поліції і в журналістів», – додав він.

Крищенко зазначив, що інформація про постраждалих в бійках зараз уточнюється, проте за даними поліції, серйозних ушкоджень ніхто не отримав, звернень до лікарень або поліцію не надходило.

Також він повідомив, що під час акції поліція вилучала «георгіївські стрічки» і червоні прапори у деяких літніх людей, але масових порушень заборони на комуністичну символіку не спостерігалося.

Нагадаємо, вранці 9 травня в районі метро «Арсенальна» в Києві на акції до Дня перемоги під назвою «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» сталася бійка між представниками «Добровольчого руху ОУН» і учасниками акції.

Представники націоналістичних організацій кидали в них пакети з фарбою, яйця, картоплю і димові шашки.

Пізніше зіткнення відбулися між націоналістами і учасниками акції біля Меморіалу вічної слави.

Також правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися розгорнути банер з «георгіївськими стрічками» під час масових заходів у центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: