У Сенегалі виявили велике родовище газу

Читать на русском
Британська нафтогазова компанія BP разом зі своїм венчурним партнером, компанією Kosmos Energy, виявили велике газове родовище в Сенегалі.

Британська нафтогазова компанія BP разом зі своїм венчурним партнером американською компанією Kosmos Energy виявили велике газове родовище у Сенегалі.

Про це повідомляє прес-служба британської компанії на своєму сайті, передає «Слово і Діло».

Зазначено, що глибина розвідувальної свердловини Yakaar-1 склала 4,7 км. Головний виконавчий директор підрозділу BP Upstream, яка займається виявленням родовищ газу і нафти, Бернард Лунів заявив, що знахідка газу в Yakaar-1, яка послідувала за виявленням родовищ на свердловині Tortue-1, показала, що Сенегал і Мавританія є «висококласним вуглеводневим басейном».

В Україні знизили соцнормативи на використання тепла, електрики і газуКабмін знизив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються державою для розрахунку розміру субсидій для населення.

«Відкриття знаменує важливий подальший крок у розширенні бізнесу BP в цих країнах. Ми очікуємо результатів від додаткових розвідувальних свердловин у 2017 році», - заявив Лунів.

Повідомляється, що ВР планує цього року пробурити ще три свердловини в Сенегалі і Мавританії.

Як відомо, у грудні 2016 року Сенегал і Мавританія видала дозволи на розвідку газових родовищ для британської нафтогазової компанії. Kosmos Energy пробурила свердловину Tortue-1 в Мавританії у середині 2015 року. Вуглеводні були знайдені на цій свердловині на глибині 117 м.

Нагадаємо, нещодавно на приватному городі в місті Борислав Львівської області виявили 17-метрове сховище нафти.

Раніше повідомлялося, що Росія знову припинила постачати в Україну скраплений газ.

Зазначимо, що РФ незаконно здобула мільярди кубів українського газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: