Українська поліція під час Євробачення вперше застосує спецвертоліт та інші новітні технології

Читать на русском
Вертоліт обладнано спеціальною відеоапаратурою для фіксації правопорушень та оперативної передачі інформації у Ситуаційні центри Нацполиции.

Правоохоронці в Україні вперше використовуватимуть для охорони громадського порядку три спеціально укомплектованих сучасним обладнанням автомобіля і вертоліт. Вони, зокрема, будуть передавати відео в режимі онлайн з місць масового скупчення людей.

Про це сказав заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НПУ.

«Це дає нам можливість оперативно отримувати відео з тієї чи іншої точки і аналізувати стан справ, а відповідно - приймати управлінські рішення щодо застосування сил і засобів спеціальної техніки, і всього наявного ресурсу, який залучається до охорони громадського порядку», - зазначив Бушуєв.

Один з ведучих Євробачення-2017 може потрапити до Книги рекордів ГіннесаТимур Мирошниченко може потрапити до книги рекордів Гіннеса, оскільки коментує Євробачення вже 12 років.

Поліція буде використовувати два автомобіля, третій - нацгвардійці. Ці автомобілі будуть задіяні для фіксації і передачі інформації у режимі онлайн у Ситуаційні центри Національної поліції України.

За словами Бушуєва, під час проведення масових заходів ситуаційні автомобілі будуть розміщуватися біля масового скупчення громадян, що дозволить досконало володіти обстановкою і миттєво реагувати на будь-які події. Автомобілі також оснащені технікою, яка має доступ до всіх відомчих інформаційних ресурсів.

Крім того, поліцейські на час проведення масових заходів, в тому числі під час проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017, будуть використовувати сучасний вертоліт. Він обладнаний спеціальною відеоапаратурою, яка також має можливості фіксації правопорушень та оперативної передачі інформації у Ситуаційні центри Нацполіції.

Поліція використовуватиме новітні технології під час масових заходів в Україні - Костянтин БушуєвНаціональна поліція України

Зазначимо, офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбулася в Києві в неділю ввечері, 7 травня.

Раніше радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що акредитовані на Євробачення російські журналісти, які раніше незаконно відвідували Крим, не будуть допущені на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: