Розкіш і упередження. Що Ви знаєте про доходи українських політиків? ТЕСТ

Читать на русском
Декларації політиків не припиняють бути топ-темою для обговорення в українському суспільстві. Але так чи добре ми знаємо доходи вітчизняного істеблішменту та їхнє походження. Це вирішило з'ясувати Слово і Діло.

Ось уже майже рік, як електронне декларування зробило те, що раніше для просто українця було практично нереальним – дало можливість із точністю буквально до гривні дізнатися доходи українських політиків і високопоставлених чиновників. Єдиний реєстр електронних декларацій став справжнім скарбом для журналістів, борців із корупцією й просто свідомих громадян, спраглих дізнатися, на що живуть люди, якікерують нашою державою. Днями, наприклад, журналісти порівняли вартість відпустки глави Нацбанку Валерії Гонтаревої з її офіційними доходами.

Втім, далеко не всі українці скористалися чудовою можливістю запхати носа до особистих фінансових справ можновладців, швидко втомившись від цієї теми. Це небезпечний симптом, тож «Слово і Діло» пропонує своїм читачам перевірити, як добре вони знають, на що живуть представники нашої з вами влади.

Відзначимо, що в тесті використані дані про кошти в гривні, перераховані за курсом НБУ станом на наступний день після завершення електронного декларування за 2015 і 2016 роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: