Як Україна витратить конфісковані «гроші Януковича»

Читать на русском

Гроші з арештованих рахунків екс-президента Віктора Януковича вже надійшли до Державного казначейства: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, на що їх витратять.

28 квітня набрало чинності рішення Краматорського районного суду Донецької області про конфіскацію півтора мільярдів доларів, що належать колишньому президенту Віктору Януковичу і його оточенню і арештовані на рахунках Ощадбанку і Приватбанку.

Незабаром велика частина коштів була переведена через сервера Ощадбанку в Державне казначейство. При цьому 200 мільйонів доларів в цінних паперах після конфіскації передали Міністерству фінансів України.

За словами Президента Петра Порошенка, конфісковані у Януковича гроші будуть спрямовані на відновлення боєздатності Збройних сил, Національної гвардії, СБУ та Національної поліції.

Крім того, ці гроші планується витратити на закупівлі безпілотників і радарів, а також на будівництво житла для військовослужбовців.

Ще однією важливою статтею витрат стане будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів і будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО.

Нагадаємо, 3 травня Порошенко заявив, що ніхто з так званих «власників» конфіскованих коштів режиму Януковича не з'явився після рішення суду про перерахування цих грошей до бюджету України.

Раніше глава держави розповів, що найближчим часом будуть заарештовані нові засоби на рахунках колишніх чиновників на мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: