Найбільші полігони ЗСУ: де й за скільки проходять навчання української армії

Читать на русском

У Державному бюджеті на 2017 рік закладено 250 мільйонів гривень на покращення матеріальної частини навчальних центрів української армії: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найбільших військових полігонах.

Зокрема, велика частина коштів була виділена на будівництво навчального центру на полігоні «Яворівський» в Львівській області – 132 мільйони гривень. Друга за величиною сума спрямована на будівництво табірного містечка на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області.

Що стосується полігону «Десна» в Чернігівській області, то на оновлення його матеріальної бази спрямована досить скромна сума в 13 мільйонів гривень.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що українську армію навчатимуть за стандартами НАТОСказано 3 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Зауважимо, що найбільшим за площею є полігон «Яворівський» – вона становить 36 тисяч гектар. «Широкий лан» трохи менше – він займає 29 тисяч гектар, а полігон «Десна» займає третє місце за розмірами – його площа 21 тисяча гектар.

Що стосується завдань, які виконуються на полігонах, то вони теж значно різняться. Так, діяльність «Десни» зосереджена на тактичних навчаннях військовослужбовців: тут проводяться заняття з водіння бойових машин та стрільби з них, тактична та стрілецька бойова підготовка, підготовка снайперів і навчання ряду інших тактичних навичок.

На полігоні «Широкий лан» проводяться бригадні навчання механізованих, танкових та аеромобільних бригад, танкові і артилерійські стрільби, навчання штурмової авіації і вертольотів, стрільби з засобів протиповітряної оборони, а також тактична і вогнева стрілецька підготовка.

На найбільшому «Яворівському полігоні» проводять танкові та артилерійські стрільби, заняття з водіння бойових машин, а також навчання з тактичної, стрілецької та снайперської підготовки.

Нагадаємо, 11 квітня в Міноборони заявили про готовність побудувати в Миколаївській області сучасне військове табірне містечко для належного розміщення солдатів і офіцерів ЗСУ.

Раніше міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що в 2017 році Міноборони побудує три комплексних військових містечка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: