Роковини трагедії 2 травня в Одесі: ситуація в місті спокійна, правоохоронці працюють в посиленому режимі

Читать на русском
Сьогодні минає третя річниця трагічних подій в Одесі, коли під час масових заворушень загинули до півсотні осіб.
Фото з відкритих джерел

Ситуація в Одесі в день річниці трагедії 2 травня спокійна.

Про це повідомляє 112 Україна, передає «Слово і Діло».

Силові структури сьогодні працюють у посиленому режимі. Зокрема, перекрито виїзди на Куликовому полі біля Будинку профспілок, пройти туди можна тільки пішки через металодетектори.

СБУ не пустило в Україні росіянина, який їхав на провокації в ОдесуСлужба безпеки України разом з прикордонниками заборонила в'їзд на територію України громадянину Росії, який прямував до Одеси з метою провокацій на річницю подій 2 травня 2014 року.

Як повідомляють місцеві ЗМІ конфліктів на Куликовому полі поки не було. Була одна дівчина з георгіївською стрічкою, з нею провели розмову, провокаційний предмет вилучили.

Як повідомляла поліція до 22 години буде тимчасово обмежено рух приватного транспорту у центральних районах міста поруч із Куликовим полем і біля Соборної та Грецької площі. В охороні громадського порядку беруть участь близько 3 тис. правоохоронців.

Сьогодні в Одесі заплановано три офіційні заходи: покладання квітів на вул. Дерибасівській, біля Будинку профспілок та панахида на Грецькій площі.

Нагадаємо, 2 травня 2014 р. в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 250 були поранені. За останніми даними прокуратури, 18 підозрюваних в організації та участі в масових заворушеннях в Одесі 2 травня 2014 року, оголошені в розшук.

За результатами досудового розслідування у квітні 2017 р. складено підозри стосовно двох громадян за ч. 2 ст. 294 КК України (масові заворушення) і вони також оголошено в розшук.

Нагадаємо, вчора прикордонники не пропустили в Україну вісьмох іноземців, які прямували в Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: