У Білорусі заарештований лідер опозиції Статкевич

Читать на русском
Напередодні Микола Статкевич закликав прихильників вийти 1 травня на акцію протесту. Його засудили до 5 діб адміністративного арешту.

Опозиційний білоруський політик Микола Статкевич, який закликав своїх прихильників вийти 1 травня на демонстрацію протесту проти політики президента Олександра Лукашенка, засуджений до п'яти діб адміністративного арешту.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Про арешт Статкевича співробітники Ленінського РУВС Мінська 29 квітня повідомили його дружині Марині Адамович, почала пошуки політика напередодні, після того як він перестав виходити на зв'язок.

Про причини адміністративного арешту не повідомляється.

Шістьох громадян України ув’язнили у Білорусі – консулУкраїнський консул Олександр Новосьолов повідомив про арешт в Мінську шістьох громадян України, які перебувають в ізоляторі тимчасового утримання.

У п'ятницю Статкевич закликав громадян вийти на Жовтневу площу в центрі Мінська в Міжнародний день солідарності трудящих, 1 травня, і висловити протест проти політики білоруської влади щодо обмеження прав трудящих, залякування населення та репресій проти активістів.

Статкевич підкреслював, що не має наміру просити у влади дозвіл на проведення акції.

Минулого разу Статкевича заарештували 23 березня. Проти нього порушили кримінальну справу за «підготовку до масових заворушень». 27 березня його звільнили з ізолятора.

Нагадаємо, «День волі» в Білорусі проходив 25 березня. Заплановані заходи змінилися масовими затриманнями. Так, повідомлялося про затримання сотень громадян, а також 57 правозахисників і волонтерів. Пізніше їх відпустили, серед них виявилися четверо людей з видом на проживання в Україні.

Раніше в Україну з Білорусі депортували трьох християнських проповідників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: