У Туреччині за день звільнили майже 4 тисячі військових і держслужбовців через «загрозу нацбезпеці»

Читать на русском
У Туреччині сталася друга велика хвиля масових звільнень за підозрою в загрозі національній безпеці: за день звільнили 3,9 тисяч осіб.
фото: CNN

У Туреччині сталася друга велика хвиля масових звільнень за підозрою в загрозі національній безпеці: за день звільнили 3,9 тисяч осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Після розширення повноважень президента Туреччини Реджепа Ердогана це вже друга велика хвиля звільнень держслужбовців.

В цілому за день свої посади втратили 3900 людей.

У Туреччині за день заарештували понад тисячу «таємних імамів» ҐюленаМіністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив про затримання понад тисячі поліцейських, які нібито були «таємними імамами» руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Серед них понад 1200 військовослужбовців, включаючи близько 600 офіцерів. Також під звільнення потрапили вчені, тюремні наглядачі, співробітники управління з релігійних питань і клерки. Згідно з указом, всі вони були звільнені за підозрою в зв'язках з «терористичними організаціями і структурами, що представляють загрозу національній безпеці».

Загальна кількість людей, які втратили своєї роботи після спроби державного перевороту в липні 2016 року, становить близько 120 тисяч.

Нагадаємо, 29 квітня в Туреччині був заблокований доступ до Вікіпедії всіма мовами. Влада пояснила своє рішення тим, що ресурс «став частиною інформаційної кампанії з плямування Туреччини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: