Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства народного депутата Артеменка – Ляшко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Андрія Артеменка.
фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Андрія Артеменка.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер «Радикальної партії», народний депутат Олег Ляшко, повідомляє «Слово і Діло».

Ляшко зазначив, що указ про припинення громадянства Артеменко був підписаний Порошенко в суботу, 29 квітня, в зв'язку з «добровільним набуттям ним в 2005 році громадянства Канади».

«Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає тільки одне – Українське! – громадянство. Зараз Артеменко і його захисники будуть кричати, що Конституція України забороняє позбавляти громадянства. Позбавляти – так, а припиняти – ні, не забороняє!», – написав Ляшко.

Він додав, що на першому пленарному засіданні Верховної Ради 16 травня до парламенту висунуть вимогу достроково припинити повноваження Артеменко.

Також Ляшко повідомив, що за його інформацією в суботу Артеменко вилетів до Відня і висловив надію, що після повернення в Україну той здасть український паспорт.

Нагадаємо, Генпрокуратура направила лист в МВС з проханням ініціювати припинення нардепом Артеменко українського громадянства.

Раніше автор «мирного плану» по нормалізації відносин між Україною і РФ заявив, що у Верховній Раді 102 народних депутата мають інші громадянства, крім українського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: