Міністр фінансів ФРН обіцяє жорсткі переговори про Brexit

Читать на русском
Глава німецького Мінфіну пообіцяли британському уряду жорсткі переговори про вихід з Євросоюзу.

Європейський Союз займе жорстку позицію на переговорах про вихід Великобританії про Brexit.

Про це заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke в суботу, 29 квітня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Великобританія не повинна після виходу з ЄС отримати переваги, яких немає у інших країн», – сказав він.

Шойбле також закликав Лондон виконати фінансові зобов'язання перед ЄС. «Безкоштовно нічого не буває. Британцям слід це знати», – підкреслив глава Мінфіну ФРН. Він висловив думку, що після Brexit розмір внесків Німеччини в казну ЄС не повинен збільшитися. За словами Вольфганга Шойбле, грошей повинно вистачати, їх потрібно просто ефективніше витрачати.

У суботу відбудеться екстрений саміт ЄС, на якому 27 країн Євросоюзу повинні погодити позицію для переговорів з Великобританією. Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) закликала британців позбутися ілюзій, заявивши, що після виходу з ЄС Лондон вже не матиме тих же прав, що зараз.

За словами Меркель, в ході переговорів, які зможуть повноцінно початися тільки після запланованих на початок червня парламентських виборів у Великій Британії, Європі треба буде розв'язати три основні завдання. По-перше, домогтися гарантій прав громадян Німеччини та інших країн ЄС, які живуть у Великобританії. По-друге, Brexit не повинен завдати шкоди Євросоюзу. По-третє, слід зміцнити співпрацю залишаються 27 країн ЄС.

Нагадаємо, Меркель порадила британцям не обманювати себе щодо Brexit.

Раніше Євросоюз посилив вимоги до Лондона.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: