У Москві скоїли напад на активістку партії «Яблуко»

Читать на русском
На активістку партії Яблуко в Москві було скоїли напад. Зараз жінка перебуває в міській лікарні.
Наталя Федорова

У Москві активістці партії «Яблуко» плеснули в обличчя хімічним розчином.

Про це в Twitter повідомив керівник московського відділення партії Сергій Мітрохін, пише «Слово і Діло».

«На активістку «Яблука» Наталію Федорову скоїли напад в Черемушках. Покидьок бризнув їй в обличчя хімраствором. У неї пропав зір», - написав він.

Мітинги в Росії й розправа Кремля над Навальним: експерт про протести та їхні наслідкиДиректор Центру політичних досліджень розповів, чим може обернутися для Росії мітинг у Москві.

За його словами, Федорова виходила з дому і до неї підбіг чоловік, який бризнув в обличчя хімічним розчином.

«Вона зараз знаходиться в Першій міській лікарні з опіками обличчя і очей, майже втратила зір; лікарі кажуть, що зір має відновитися, але поки незрозуміло», - цитує його сайт партії.

Мітрохін вважає, що напад може бути пов'язаний з боротьбою Федорової з розширенням магазину в сусідньому з її місцем проживання будівлі, яке може привести до зносу її будинку.

Наймасовіші акції протесту в Росії з 2000 рокуУ Росії це не перша і не єдина акція протесту. З різним інтервалом в країні іноді збиралося відчайдушне населення щоб голосно висловити свої вимоги. Цей антикорупційний мітинг - не самий масовий.

«Їй вже стріляли по вікнах один раз, підкладали труну під двері квартири. ОВД «Черемушки» на ці дії практично ніяк не реагувало. Вона є членом «Яблука», але не думаю, що з цим пов'язано. Швидше за все, це реакція на її громадську діяльність», - зазначив він.

Нагадаємо, що 3 квітня центрі Москви під час несанкціонованої акції протесту опозиції були затримані 59 її учасників.

Відзначимо, що російського опозиційного політика В'ячеслава Мальцева затримали 13 квітня в Саратові. Силовики випиляли двері його квартири і почали обшук.

А вчора, 27 квітня, в Москві напали на опозиційного політика Олексія Навального і облили його зеленкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: