РФ незаконно видобула мільярди кубів українського газу

Читать на русском
З моменту анексії Кримського півострова, Росія викачала з українських родовищ на шельфі Чорного море мільярди кубометрів газу.
Родовище газу

З моменту анексії Криму Росія з українських родовищ на шельфі Чорного моря викачала мільярди кубометрів газу.

Про це повідомляє Радіо «Крим.Реаліі», пише «Слово і Діло».

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко запевнив, що на жодну копійку платіж за газ не буде зростатиСказано 12 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Одеське родовище - найбільше, яке введено в експлуатацію в 2011-12 роках. І з нього найбільшу кількість газу на сьогодні видобувається і поставляється в Крим. Фактично за 2014-й рік з нього нелегітимною владою Криму, тобто РФ, було видобуто 1,117 млрд куб. в 2015 році - 980 млн кубометрів і в 2016-м, відповідно, 880 млн», - сказала глава компанії «Чорноморнафтогаз» Світлана Нєжнова.

Чинна модель нарахування субсидій безглузда і не стимулює економити світло, газ і водуДиректор енергетичних програм Центру Разумкова пояснив, якою повинна бути модель монетизації субсидій.

У 2014 році бурові установки, флот та інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» були захоплені під час анексії Криму Росією.

Після цього НАК «Нафтогаз України» втратила контроль над цим кримським підприємством. Пізніше ДАТ «Чорноморнафтогаз» розпочало роботу на материковій частині України.

Нагадаємо, що оператор національної газотранспортної мережі Італії, компанія Snam відкриває новий східний маршрут постачання палива, який дасть змогу постачати газ через Італію на Балкани і, можливо, в Україну.

Відмітимо, що в Україні знизилися ціни на газ для промисловості.

Нещодавно «Газпром» збільшив претензії до «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: