У Нацполіції заявили про істотний прогрес в розслідуванні трагедії 2 травня

Читать на русском
Поліція Одеси істотно просунулася в розслідуванні подій 2 травня 2014 року, в яких загинули 48 людей і більше двох сотень отримали поранення.

Поліція Одеси істотно просунулася в розслідуванні подій 2 травня 2014 року, в яких загинули 48 людей і більше двох сотень отримали поранення.

Про це розповів начальник Головного управління Нацполіціі Одеської області Дмитро Головін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, нова слідча група «зробила з початку 2017 року найбільше, ніж було зроблено за весь 2016 рік».

Головін озвучив кількість слідчих, які задіяні в розслідуванні: 10 слідчих і 5 оперативників, які за останні 4 місяці опитали 70 свідків, однак їх показання є або упередженими, або малоінформативними.

«Для розслідування були призначені два нових експертизи – хімічна і судово-балістична. Було повідомлено про підозру 3 учасникам подій, після чого вони були оголошені в розшук. Один з учасників подій 2 травня був затриманий і зараз знаходиться під вартою», – зазначив Головін. За даними одеської поліції, підозрюваними у справі проходять 14 осіб, які перебувають в розшуку.

«Також у слідства є інтерес до дій 27 осіб – учасників подій на Грецькій площі і 50 осіб – учасників подій на Куликовому полі. Однак питання про кваліфікацію їх дій і оголошенні їм підозр поки не вирішене. Серед постраждалих встановлені особи 111 людей, інші особи з 212 постраждалих не встановлені в зв'язку з тим, що в медичних установах вони називалися вигаданими іменами», – доповнив начальник ГУ Нацполіціі Одеської області.

Крім того, Головін зазначив, що за даними пожежно-технічної експертизи, причиною такої кількості загиблих в одеському Будинку профспілок стала бездіяльність пожежних.

«Відносно трьох співробітників Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області справу вже передано до Приморського районного суду Одеси, а ще двоє фігурантів – екс-голова ГУ ГСЧС в області Володимир Боделан і його перший заступник Руслан Великий перебувають в розшуку», – сказав він.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 людей, більше двох сотень отримали поранення. Велика частина жертв загинула під час пожежі в Будинку профспілок.

У грудні 2016 року Малиновський суд почав заново розглядати справу в частині подій на Грецькій площі.

У травні минулого року глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський закликав українську владу до об'єктивного і прозорого розслідування трагедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: